Y-osok és a cserbenhagyásos munkahelyváltás

Ismered azokat a pandás reklámfilmeket, amiben egy pillanat alatt kifordul magából az amúgy bájos pofikájú jószág? Ha nem, akkor ajánlom figyelmedbe EZT és EZT vagy EZT a remekbeszabott videót.

Miért volt fontos látnod ezt a videót? Mert én is pontosan így festek, amikor századjára is végig kell hallgatnom az Y-os korosztállyal kapcsolatos aggályokat és kritikákat. Bennem rendkívül heves fizikai reakciókat vált ki a téma, de már az elnevezés is (tág pupillák, magas pulzusszám, tág erek, zöldülő ábrázat). Amúgy sem szeretem túlzottan a címkézéseket, de ha mindezt a saját felelősségük lerázására teszik, akkor különösen haragosra tud gyúlni bennem az a bizonyos kis mérges ember.

A leggyakrabban emlegetett tulajdonsága a mai Y-os (22-37! éves) generációnak, hogy hűtlen. Hűtlen a fönőkéhez, cégéhez a hazájához...

Ha nagy a fluktuáció (fókuszálva a fiatalabb generációra) ez nem azért van, mert...

- alul vannak fizetve az alkalmazottak

- félrevezető, homályos ígéretekkel veszíti el a vezetőség a beosztottak bizalmát

- megcsömörlenek a hazugságoktól

-  a jó teljesítményt üti a bratyi kártya

- átgondolatlan feladatkörök, rugalmatlanság

Nem-nem, az Y-os azért megy el, mert türelmetlen, azonnal akar mindent és mindenek felett ugyebár hűtlen és galád népség.

Jó hát persze, az elején mindegyik lelkes, belead apait-anyait, de aztán valami történik (egyértelműen nem a felsoroltak!) és őrült mehetnéke lesz, és cserben hagy minket...

Kapcsolódó kép

 

Következő bejegyzésben villáminterjúkon keresztül szeretnék mélyebben belelesni az Y-aktákba, megérteni a cserbenhagyásos felmondás tényleges okait, velem tartasz, ugye?

Címkék: HR, Y generáció